Lenz

DCC Central

Tidligere brugte vi Lenz LZV100 som den primære central på anlægget. Den er meget stabil og vi har altid været glad for den. ikke mindst efter vi fik et USB/LAN interface. Med dette kunne vi sammen med en ipod touch, iphone, styre loks og sporskiftere med programmet TouchCab. Desværre lider den af et lille problem, den mangler cutout for tilbagemeldinger der sker fra PC styrede programmer. Dvs. laver man en manuel hastighedsregulering med en håndterminal registreres dette ikke på pc’en. vælger man at køre kun fra PC er dette fløjtende lige gyldigt. Derfor bruges den nu til vores modulanlæg.

Lokdekoder

I klubben bruger vi oftest Lenz dekodere, disse er meget stabile, og ingen slår Lenz’s service, ( fået ombyttet dekodere der var 4 år gamle til nye uden problemmer) ville også prøve ESU af, men de holder sig til den alm. garanti ordning. 

Lokdekoder (Lenz)

Bemærk , hvis man ønsker at nulstille dekoderen skrives der i CV8 33. De eneste cv’er der ikke nulstilles er Hastighedskurver CV67-94, vær dog opmærksom på at bit 5 i cv29 slettes. Dvs. at tophastighed styres med CV5 og kurven med CV6.

RailCom, bruger jeg ikke pt. Har dog et modul der kan fortælle hastighed og lok adr.

Standard dekoder/ funktionsdekoder

En standard dekoder kan programmeres om til en funktionsdekoder, vældig smart. 

CV29:

Dimme lyset:

for at kunne lang og kort lys, må man blænde ned for lyset. Til dette bruger jeg CV55 /CV56, sæt disse 2 cv’er til 120. (255 er maks)

Dimme funktion 3,4 og 5 gøres i CV116, 117 og 118.

Funktion mapping.

Lenz Køf

Lenz Køf, jeg sat alm. tape over den ene leder. Den kan køre over en tape længde på ca. 30cm alle funktioner virker, så længe det kun er den ene leder der afbrydes, det er ligegyldigt om det er højre eller venstre leder. Jeg viser senere en video der viser begge ledere afbrudt. Jeg tænder lyset i kabinen  og slukker igen blot for at vise at F tasterne også virker når den ene leder afbrydes

Lenz har lavet en video om Køf’en, den er fed, se den her http://www.digital-plus.de/media/USP-HD-720.mp4